سنگ ها، راهی زیبا برای رسیدن به آرامش طبیعت
به گوهرآرا خوش آمديد

ده سنگ قیمتی که از الماس کمیاب ترند ویرایش

ده سنگ قیمتی که از الماس کمیاب ترند 

  گوهر آرا

الماس در بین سنگ های قیمتی، یکی از فراوان ترین هاست. ولی سنگ های قیمتی وجود دارد که به مراتب از الماس کمیاب ترند از جمله آن ها می توان به سنگ های قیمتی زیر اشاره کرد:

10- پینیت (Painite)


در سال 2005 کتاب رکوردهای جهانی گینس پینیت را به عنوان کمیاب ترین سنگ قیمتی جهان معرفی کرد. این سنگ نخستین بار در میانمار توسط کانی شناس بریتانیایی آرتور پین در دهه 1950 کشف شد. پینیت امروزه به اندازه گذشته کمیاب نیست و معدن جدیدی از آن در کشور میانمار کشف شده است. اما با این وجود این سنگ هنوز هم یکی از کمیاب ترین سنگ های قیمتی در جهان است.


9- الکساندریت (Alexandrite)


الکساندریت یک جواهر خارق العاده است زیرا در نورهای متفاوت، رنگ های متفاوتی ایجاد می کند. این جواهر در نور آفتاب رنگ سبز-آبی دارد و در نور لامپ های رشته ای به رنگ ارغوانی در می آید. اگر با چرخاندن یک جواهر در دست رنگ های متفاوتی از آن دیده شود به آن جواهر پلئوکروئیک می گویند. الکساندریت به شدت پلئوکروئیک است. الکساندریت از خانواده کریزوبریل است و زمرد هم در همین خانواده قرار می گیرد. خاصیت تغییر رنگ  در این سنگ قیمتی و کمیاب بودن این سنگ به دلیل وجود ترکیب نادری از مواد معدنی حاوی تیتانیم، آهن و کروم است.



8- تانزانیت (Tanzanite)


تانزانیت 1000 بار از الماس کمیاب تر است. این سنگ قیمتی تنها در کوهپایه های کلیمانجارو یافت می شود. تانزانیت مانند الکساندریت تغییر رنگ های زیبایی دارد که به جهت تغییر آرایش کریستالی و نورپردازی ایجاد می شود. بر اساس تحقیقات بخش زمین شناسی دانشگاه کلتک این تغییر رنگ به علت حضور یون وانادیم است.



7- بنتوئیت (Benitoite)


این سنگ قیمتی آبی رنگ همانطور که از نامش پیداست تنها در سرچشمه های رودخانه سن بنیتو در سن بنیتو کانتی کالیفرنیا سافت می شود. یکی از ویژیگی های جالب این سنگ درخشش فلوئورسانس آن زیر نور فرابنفش است. نکته عجیب در مورد بنتوئیت این است که اگرچه در اوایل قرن بیستم کشف شد و برای دهه ها ترکیب شیمیایی آن شناخته شده بود اما منشا رنگ و فلوئورسانس آن همچنان ناشناخته باقی مانده است.



6- پودرتیت (Poudretteite)


نخستین نشانی ها از وجود پودرتیت در اواسط دهه 1960 در کوهستان سنت هلاری در کبک یافت شد. اما تا سال 1987 به طور رسمی به عنوان یک کانی جدید شناخته و کشف نشده بود. تا بالاخره در سال 2003 به طور کامل مورد بررسی قرار گرفت. بنابر اطلاعات منابع انسان های کمی نمونه ای از این کانی را یافته اند و بسیاری حتی نام آن را نشنیده اند.


5- گراندیدریت (Grandidierite)


این کانی سبز - آبی تنها در ماداگاسکار یافت می شود. نخستین و تنها نمونه این کانی در تصویر زیر نمایش داده شده است. این کانی همانند الکساندریت و تانزانیت چند رنگ است و توانایی عبور دادن رنگ های آبی، سبز و سفید را دارد. 

 


4- الماس قرمز (Red diamonds)


الماس قرمز از نظر فنی الماس هستند. الماس در رنگ های مختلفی در طبیعت وجود دارد که بر اساس فراوانی به ترتیب عبارتند از: زرد، قهوه ای، بی رنگ، آبی، سبز، سیاه، صورتی، نارنجی، بنفش و قرمز. بزرگترین الماس قرمز روی زمین به نام موسایف قرمز وزنی معادل 5.11 قیراط (تقریبا 1 گرم) دارد.


3- ماسگراویت (Musgravite)


این کانی برای نخستین بار در سال 1967 در ناحیه ماسگریو در جنوب استرالیا کشف شد ولی در مقادیر اندک در گرینلند، ماداگاسکار و جنوبگان نیز یافت می شود. کشف نمونه ای از این کانی که به اندازه کافی برای برش دادن خالص و بزرگ باشد تا سال 1993 گزارش نشده است. و تا سال 2005 تنها 8 نمونه با این ویژگی از این کانیبدست آمده است.


2- ژرمژوئیت (Jeremejevite)


ژرمژوئیت برای نخستین بار در پایان قرن 19 در سیبری کشف شد، نمونه های با کیفیت جواهر (با اندازه و خلوص مناسب) ژرمژوئیت در نامیبیا یافت شدند. تصویر زیر بزرگ ترین ژرمژوئیت تراش داده شده را با وزن 60 قیراط  (12 گرم) نشان می دهد.


1- بریل قرمز (Red Beryl)


بریل قرمز (زمرد قرمز یا زمرد مخملی) نخستین بار در سال 1904 مورد بررسی قرار گرفت. از نظر ترکیب شیمیایی این ماده نزدیک زمرد و آکوامارین ولی از هر دو این کانی ها کمیاب تر است. رنگ قرمز این کانی به علت وجود یون های +Mn3 است. این کانی در بخش های محدودی از یوتا و نیومکزیکو یافت می شود و با روش های اقتصادی استخراج آن امکان پذیر نیست. بنابر تخمین ها یاقوت هایی با کیفیت مشابه 8000 بار فراوان تر از بریل قرمز هستند. در نتیجه قیمت بریل قرمز به ازای هر قیراط 10 هزار دلار تخمین زده می شود.



گوهرآرا

نويسنده مطلب ده سنگ قیمتی که از الماس کمیاب ترند ویرایش

نظرات ( ۰ )
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی